Rakvere Vabaduse platsile kehtestati planeering

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kiriku hoonele on kavandatud juurdeehitus.
Pauluse kiriku hoonele on kavandatud juurdeehitus. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linnavalitsus kehtestas esmaspäeval oma korraldusega Rakvere Vabaduse platsi detailplaneeringu, milles on kirjeldatud maa-ala hoonestamist ning üldises kasutuses olevate alade perspektiivset arengut.

Planeeringuga on kavandatud juurdeehitus Pärdi muusikamajaks rekonstrueeritavale Pauluse kiriku hoonele. Täiendav hoonestusala maht on planeeritud L. Koidula tn 15 asuvale Karmeli koguduse palvelale. Planeeringualal asuvatele ülejäänud hoonetele täiendavat ehitusmahtu ette ei nähta.

Lisaks antakse detailplaneeringus liikluskorralduse ja heakorrastuse põhimõtteline lahendus, käsitletakse keskkonnakaitset ja jäätmekäitlust, kuritegevuse riske vähendavaid abinõusid, tuleohutust ning tehnovõrkudega varustamist.

Detailplaneering oli avalikul väljapanekul 29. novembrist 13. detsembrini 2010 Rakvere linnavalitsuses Tallinna tn 5a. Avalikustamise perioodil detailplaneeringule vastuväiteid ega ettepanekuid ei esitatud.

Planeeringu alusmaterjal on Rakvere Vabaduse platsi planeerimise ja Pauluse kiriku rekonstrueerimise ideelahenduse arhitektuurivõistluse konkursi võidutööd. Planeeritava ala pindala on 62100 m².

Kuna detailplaneering on koostatud vastavuses kehtestatud üldplaneeringuga ning avalikustamise ajal ühtki ettepanekut või vastuväidet ei esitatud, siis oli planeeringu kehtestamine linnavalitsuse pädevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles