Madal veetase jättis väikese paadi kuivale

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Pikalt puhunud idatuuled on Käsmus merevee taseme nii madalaks muutnud, et Majaka sadamas on üks väike kiilpaat koguni kuivale jäänud.

Käsmu meremuuseumi peremehe Aarne Vaigu sõnul on see täiesti loomulik, et kui idatuuled kevadel umbes aprillikuus ja sügisel oktoobris pikalt puhuvad, siis merevee tase langeb. “Merevee tase on Käsmus madalamgi olnud ja praegugi annab sellel veel kuskil kümme sentimeetrit langeda,” teadis Vaik rääkida ning meenutas, et 20 Käsmus elatud aasta jooksul on olnud isegi aegu, kui sai kuiva jalaga käia kohtades, kus tavaliselt laine loksub.

Vaik pidas tõenäoliseks merevee taseme jätkuvat langemist, sest tormituuli ennustatakse kuni järgmise nädala reedeni. Kutseline kalur Virko Sirkel ütles samuti, et see on igaaastane asi ja kui tuule suund muutub, normaliseerub ka merevee tase suhteliselt kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles