Nädala kaja: vaidlustes sünnib tõde

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppeva nädala üheks märksõnaks on vaidlused. Riik tegi pisut naiivse katse ja kutsus laua taha Kadrina, Haljala ja Vihula valla esindajad, et katkenud ühinemisläbirääkimistele taas elu sisse puhuda. Tulem oli ette teada, sest Kadrina on oma jäärapäisusega Vihulal ja Haljalal harja punaseks ajanud ning kaks valda otsustas seljad kokku panna.

Haljala ja Vihula vald ühinevad. Kadrina üritab olukorrast väljapääsu leida ja aasta lõpuks 5000 elanikuni jõuda, et sundliitmisest pääseda. Kui praegusi arve vaadata, võib öelda, et eesmärgi saavutamine on kahtlane. Kui ühel päeval 5000 ka täis saadakse, ei pruugi järgmisel elanikke enam nii palju olla. Suure tõenäosusega on Kadrina vald tulevikus sundliidetav. Viimasele aga ütleb juba riik, mis nimega vallaga liidetakse ja kus vallamaja asub.

Loogiline oleks, et Kadrina sundliidetaks ühinenud Vihula ja Haljala vallaga. Aga täide võivad minna ka Rakvere ja Sõmeru omavalitsusjuhtide õudusunenäod ning juba jagatud vallavanema ja volikogu esimehe kohta asuvad noolima näiteks Erich Petrovits ja Jaanus Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles