Kostüümide draama filmis ja ilmsi

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Raidma.
Mare Raidma. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere teatri väikeses majas saab näha kahte “Somnambuuli”: saalis Sulev Keeduse lavastust, fuajees aga Mare Raidma kostüüme 2003. aastal valminud filmile. Ja mitte ainult.

Fuajee seinte ääres seisavad elusuuruses sõdur filmist “1944” ja “Ruudi” savikujud, “Somnambuuli” tegelased näitavad rõivaid pesust üleriieteni ning lehvib “Georgi” siidine ja sametine glamuur. Näitus “Kavandilt kaamera ette: filmikostüümid Mare Raidma loomingus” toob vaatajani valiku filmi- ja teatrikunstniku loomingust.

“Loen ennast filmifanaatikuks ning olen teinud päris tükk aega filmidele kujundusi ja kostüüme. Mul on alati kahju, et kostüüm tuleb korraks ekraanile ja kaob siis kuhugi ära. Igatsen väga filmimuuseumi, kus oleksid rõivad komplektidena, paigas ka kingad ja lipsunõelad – et kõik oleks koos, nagu nad päriselt on,” rääkis Mare Raidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles