Laekveres tegutseb daaliavaras (1)

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varga ohvriks langenud daaliad.
Varga ohvriks langenud daaliad. Foto: Erakogu.

Eelmisel nädalal märkas Laekvere vallas elav Lili, et kellegi kurjad käed on daaliapeenras puhta töö teinud.

“Olen šokis. Ära on viidud meie daaliakogu kauneimad sordid,” ütles daaliakasvataja Facebooki-lehel. Tema sõnul oli see ääretult jultunud tegu, sest tegemist on üsna käidava kohaga ning ju jäid kellelegi mööda sõites kaunid õied silma.

See pidi olema ettekavatsetud vargus, sest lilled olid juurtega maa seest välja kaevatud, nii et kurjategijal pidid olema käärid-labidad kaasas. Ainsad, mis perenaisele alles jäeti, olid sordinimedega lipikud.

Perenaise sõnul pidi varastel piisavalt aega olema, sest peale seda kui taimed maast võeti, tõmmati maapind veel rehaga siledaks ning mulda topiti tühjad varred püsti.

“Kas siis väikest istikut oli nii raske küsida,” lausus daaliakasvataja nördinult. Kui järgmisel suvel tuttavad õied kellegi aias silma hakkavad, palub Lili sellest teada anda – ehk saab niimoodi vargale jälile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles