Politsei tabas Rakveres kümme tossutavat last

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna hommikul käisid politseinikud Rakvere kesklinnas bussijaama ümbruses jalgsipatrullis, lühikese aja jooksul tabati kümme alaealist, kes suitsu tõmbasid.

Maakonnas oli eilse seisuga registreeritud 46 alaealiste poolt toime pandud tubakaseaduse rikkumist. Alaealise poolt suitsetamise või suitsuvaba tubakatoote või tubakatootega sarnaselt kasutatava toote pruukimise eest karistatakse rahatrahviga kuni 40 eurot.

Alaealine on süüteovõimeline alates 14 aasta vanuselt ja trahv vormistatakse talle. Alla 14aastastega politsei vestleb, seda juhul, kui rikkumine on ühekordne. Korduval rikkumisel arutab asja alaealiste komisjon.

Politsei paneb kõikidele täiskasvanutele südamele, et nad ei ostaks ega pakuks tubakatooteid alaealistele. Samuti tuletavad korravalvurid müüjatele meelde, et tubakatooteid müües ei unustataks dokumente kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles