Mõisad kostitavad sügiseti Lahemaa maitsetega

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härrasrahva toidulaud oli ikka peenem kui talurahva oma. Palmse mõisaköök nooblite roogadega külastajaid kostitabki.
Härrasrahva toidulaud oli ikka peenem kui talurahva oma. Palmse mõisaköök nooblite roogadega külastajaid kostitabki. Foto: Toomas Tuul

Lahemaa kolm mõisat kutsuvad juba teist sügist järjest Lahemaale kohalikust toorainest roogasid nautima ja avastama mõisaid väljaspool aktiivset turismiperioodi.

Eelmisel laupäeval alguse saanud Lahemaa maitsete nädalal pakuvad kolm mõisat – Vihula, Sagadi ja Palmse – piirkonna metsade, mere ja põldude ande oma parimal moel.

Palmse mõisas pakutakse roogi traditsioonilisest mõisaköögist (Alte Küche). Sagadi mõisa restoran toob esile metsaande: marju, seeni, ulukiliha. Vihula mõisas saab nautida moodsat põhjamaade kööki eestimaisel viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles