Juhtkiri: kui tsaari ei ole

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile said lõpu spekulatsioonid selle kohta, kes astub keskerakonna novembri alguses toimuval kongressil võitlustulle Edgar Savisaare vastu ehk kandideerib erakonna esimeheks.

Eelmisel korral Savisaarele napilt alla jäänud Kadri Simson ning keskerakonna kandidaadina presidendiks kandideerinud Mailis Reps tegid paljude jaoks ehk isegi ootamatult ukse lahti Jüri Ratasele, kes juba korra varemgi on püüdnud isakest edutult troonilt tõugata. Kas tal see nüüd õnnestub, selgub mõne nädala pärast.

Avapaugu erakonna esimehe valimistele andsid mõlemad pooled eile peaaegu ühel ajal toimunud pressikonverentsidega. Kui Edgar Savisaar oli üleolev ja oma võidus kindel ning lubas Ratasele samasugust valimiskaotust nagu 2011. aasta augustis, mil keskerakonna kongressil toetas Savisaart 925 ja Ratast 643 delegaati, siis Jüri Ratas pakkus Savisaarele erakonna auesimehe kohta. Iseasi, kas Savisaare hiigelsuur ego lubab tal seda positsiooni vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles