Rakke lähedal jäi karu rongi alla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile õhtul sõitis reisirong otsa karule, kes hukkus, rong kannatada ei saanud. Õnnetus juhtus kell 21.40 Tartu–Tallinna rongiga Rakke ja Kiltsi peatuse vahel. Rong hilines Tallinnasse üheksa minutit.

Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik ütles, et nähes teel metslooma, teeb rongijuht kõik endast oleneva – annab signaali ja rakendab kiirpidurduse. Paraku ei õnnestu loomale otsasõitu alati vältida. Loomade põhjustatud õnnetusi tuleb Vahtriku sõnul Elroni rongidega ette keskmiselt paar korda kuus. Karud jäävad rongi alla siiski haruharva, peamiselt on ohvriteks põdrad ja metskitsed.

Rakke Jahiseltsi juhatuse liige Joel Potman rääkis, et karusid on tänavu Rakke kandis päris palju liikvel. “Aasta on karudele ilmselt soodne olnud ja karusid tundub olevat rohkem kui eelnevatel aastatel,” ütles jahimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles