Vaimse tervise päeval osalemine tõi rahulolu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jule Käen-Torm näitas osalejatele kunstistuudio teraapilisi töid.
Jule Käen-Torm näitas osalejatele kunstistuudio teraapilisi töid. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeva hommikul startis 40 inimest neljakilomeetrisele matkale, et tuttavaks saada 15 Rakveres asuva hingele tuge ja abi pakkujaga.

Rakvere loovuskeskuse laual ootas lahtilõigatud leib. Ei, see ei olnud söömiseks, sealne perenaine Jule Käen-Torm näitas töid, kus söögipoolis kenasti peal, jagas õpetussõnu ja pakkus punapõskseid õunu. Käen-Torm soovitas kõigil inimestel taastumiseks ja tusa eemale peletamiseks rohkem luua. “Joonistage, meisterdage, tegutsege kineetilise liivaga – igasugu käeline tegevus aitab tasakaalu luua ja tagasi tuua,” sõnas Käen-Torm.

Seljajaama omanik Anne Tipner-Torn võttis külalisi vastu oma kodus ja tema juures sai igaüks teraapiana põristada trumme ning veeretada end pallidel, millel tehtavad harjutused tervise tagasi toovad. Rahulolupesas lähtuti põhimõttest, et enda sisse vaatamine ja õnnelikkus võimaldab ka teisi muuta rahulolevamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles