Lääne-Virumaa keskerakondlased ei toeta Ambla valla osalist liitmist Tapaga (1)

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Ambla valla külasid soovivad liituda Tapa vallaga.
Osa Ambla valla külasid soovivad liituda Tapa vallaga. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pühapäeval kogunenud Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus arutas muude küsimuste hulgas ka plaani liita Ambla valla osad alevikud ning külad Tapa vallaga ning otsustas seda plaani mitte toetada.

Kohalike keskerakondlaste sõnul ei too Ambla valla poolitamine ning sealsete külade Tapa vallaga liitmine kaasa positiivset sotsiaalmajanduslikku arengut ega majanduslikku tulu ning seda just Tapa valla seisukohast lähtuvalt.

“Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus arvestas Tapa osakonna seisukohti ning jõudis arutelu tulemusena järeldusele, et Ambla valla poolitamise ning Tapa vallaga liitmise plaan ei too Tapa jaoks kaasa positiivseid arenguid. Vastupidi, taoline samm oleks Tapa vallale selgelt negatiivse märgiga ning meie hinnangul ei saa haldusreformi teha nii, et selle tagajärjel elu valdades veelgi viletsamaks läheks,” ütles lääneviru keskerakondlaste juht Siret Kotka ning lisas, et ka Ambla vallavolikogu on asunud Tapa vallaga liitumise osas eitavale seisukohale.

“Tapa linna päevade raames viidi läbi küsitlus, kus osales umbkaudu 100 inimest ning koguni ligi 95 protsenti Tapa elanikest oli Amblaga ühinemise vastu,” ütles Keskerakonna Tapa osakonna juht ja Tapa vallavolikogu liige Maksim Butšenkov, “Tapa vallal on järgnevatel aastatel ees suured väljakutsed, mis eeldavad volikogu ja vallavalitsuse täielikku pühendumist Tapa valla edendamisele. Seega ei saa õigeks pidada taolist sundabielu.” 

“Mõistame hukka nende jõudude soovi, kes Ambla valla tükeldamise abil soovivad tegelikkuses tuua vaid endale kohalikeks valimisteks valijaid juurde, selle asemel, et keskenduda tänase valla terviklikule arendamisele,“ lisas Butšenkov.

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus otsustas pühapäeval, et ei toeta Ambla vallas asuvate Ambla aleviku ja Käravete aleviku ning Jõgisoo, Raka, Roosna, Reinevere, Märjandi, Kukevere ja Sääsküla külade liitumist Tapa vallaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles