KredEx tutvustab Lääne-Virumaa noortele kodukandi ettevõtteid

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KredEx viib kooliõpilased karjääriretkele.
KredEx viib kooliõpilased karjääriretkele. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

KredEx kutsub noori ka tänavu kandideerima menukatele karjääriretkedele, mille raames saavad Lääne-Virumaa 9.-12. klasside õpilased tutvuda tööandjatega oma maakonnas.

Algatuse eesmärgiks on näidata noortele, et Lääne-Virumaal on palju tublisid ettevõtteid, millega oma tulevikku siduda.

“Tahame tutvustada noortele nende kodupiirkonna tööandjaid, et näidata karjäärivõimalusi ja viise, kuidas saab panustada oma kodukandi arengusse ka pärast õpingute lõppu. Erinevate ettevõtete ja ametitega tutvumine aitab noortel paremini tulevikuga seotud valikuid teha,” selgitas KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver.

“Meil oleks hea meel näha tänaseid noori tulevikus ka ise neis ettevõtetes töötamas või miks mitte ka ise teistele kodupiirkonna elanikele tööd pakkumas,“ lisas Liiver.

Möödunud aastal KredExi esimest korda korraldatud karjääriretked kujunesid menukaks nii õpilaste kui ka koolide seas.  Kokkuvõttes tutvus üheksa maakonna 30 ettevõttega ligi 200 õpilast. Suur huvi kodukandi ettevõtluse ja karjäärivõimaluste vastu toob ka sel sügisel karjääriretked õpilasteni ning annab võimaluse tutvuda ühe päeva jooksul ühes maakonnas kuni kolme ettevõttega. Kokku osaleb projektis ligi 30 ettevõtet üheksast Eesti maakonnast, millest mitmeid külastatakse tänavu esmakordselt.

Retkel osalemiseks viib KredEx Lääne-Virumaa koolide seas läbi konkursi, millele oodatakse 9.-12. klasside taotlusi enne 22. oktoobrit aadressile KredExi.Karjaariretked@kredex.ee. Avalduses tuleb ka põhjendada, kuidas plaanitakse karjääriretkedel omandatut edasi jagada või koolitöös rakendada. Kõigi laekunud taotluste seast valitakse 31. oktoobriks välja klassid, kes karjääriretkedel osalevad.

Karjääriretked toimuvad novembrikuu keskel Lääne-Virumaal, Harjumaal, Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Valgamaal, Raplamaal, Saaremaal, Põlvamaal ja Võrumaal. Ettevõtete tutvustamise ja karjääriretkede korralduse eest vastustab KredEx. Karjääriretkede läbiviimist rahastab Euroopa Liit läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles