Jääda ellu Hesperiidide aias

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Kanaari saartel on magus: mõnus kliima meelitab inimesi kogu maailmast ning polegi nii oluline, et maja viimase peal oleks. Vaade on hulga tähtsam
Elu Kanaari saartel on magus: mõnus kliima meelitab inimesi kogu maailmast ning polegi nii oluline, et maja viimase peal oleks. Vaade on hulga tähtsam Foto: Liina Laks

Siin paistab igavene päike. Taevas on Kalašnikovi-kujulised pilved ja luitunud tuvid pikeerivad nagu pistrikud. Tere tulemast maadeavastuste ajajärgu “kosmosebaasi” – Gran Canariale.

Kanaari saari teatakse tänapäeval kui mõnusat puhkusekohta, kus pimedas ja külmas kükitavad põhjamaalased end võrdlemisi odava raha eest üles sulatada saavad. Kuid Aafrika ranniku ääres asuvad saared pakuvad lisaks sellele põnevat ajalugu ja hingematvalt kaunist loodust.

Õigusega nimetatakse Gran Canariat teinekord ka väikeseks kontinendiks: saare eri osades valitsevad lihtsalt nii suured kliimaerinevused. Samal ajal kui lõunarannikul kolmekümnekraadises kuumuses end alati soojas ookeanis kosutada saab, sunnivad tuul, vihm ja Eesti suvele omased soojakraadid saare põhjaosas turisti jopet selga tõmbama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles