Nädala kaja: kõnede ja kodude lapsed

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lina
Marju Lina Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sel nädalal jäi mulle meedias rõõmustavalt tihti silma ja kõrva sõna “lapsed”. Veider, et nii harilik sõna ei ilmugi sinna sageli, kui tegu pole just mõne kooli- või lasteaialooga. Või mis harilik! Nii tähtis sõna. Nii tähtsat märkiv. Otsa tegi lahti president Kersti Kaljulaid.

Presidendi vastutus on laste ja lastelaste Eesti, väitis ta oma ametisseastumise kõnes. Ja minu poolehoiu oli ta sedamaid saanud. Tundsin sügavat rahulolu, kuuldes õhtuses uudistesaates tervet rida tuntud tuimi poliitikuid kõnet analüüsides lastest rääkimas – ma polnud nende suust midagi sellist kunagi kuulnud.

Rõõmustasin, lugedes tervise arengu instituudi kampaaniast “Aitäh, ema! Aitäh, isa!”, mille siht on vanemate hea eeskuju abil laste alkoholitarvitamist vähendada. Mul ei unune mullune uudis sellest, et luuakse turvakeskusi purjus lastele, sest kainestusmajja viia ei luba neid seadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles