Ajateenijad vahetasid õpingud multifilmide vastu

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reamees Kipsi (vasakul) ja nooremseersantide Jürisoni ja Ribeluse jaoks oli tegemist elu esimese animatsiooniga.
Reamees Kipsi (vasakul) ja nooremseersantide Jürisoni ja Ribeluse jaoks oli tegemist elu esimese animatsiooniga. Foto: Kristel Kaljuvee

Selle nädala õhtud möödusid Tapa sõjaväeosas pisut teisiti kui tavaliselt. Ajateenijad jätsid veidikeseks rutiinsed õpingud tagaplaanile ja keskendusid hoopis animafilmide loomisele.

Ajateenijad võtavad osa Priit Pärna animafilmifestivalist. Et nende argipäev möödub rohelapilises vormis Eesti riigi kaitsmist õppides, oli kõikide joonistatud ja seejärel üles pildistatud lamenukkanimatsioonide teema üks – elu kaitseväes.

Kuigi nii mõnegi animatsiooni süžee oli täiesti sürreaalne, pärines aines ikkagi igapäevaelus nähtust – enam-vähem. Nii valmisid mõnekümne asja vastu huvi tundnud ajateenija käte all näiteks multikas relvadrilli võlust ja valust ning reamees Nurrist – kassist, kes sai ühel päeval kutse kaitseväkke ja sattus seal igasugustesse sekeldustesse (autorid tunnistasid, et kassi puhul on tegemist metafooriga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles