Eelmine kuu oli pühendatud Eesti toidule, möödunud nädalal avasid toiduainetööstused üle Eesti oma uksed kõigile, kel huvi näha, kuidas valmib kodumaine toit, ning samal ajal pakkusid Lahemaa kolm mõisat kohalikust toorainest valmistatud erimenüüd. Paiklikku toorainet ja naturaalseid maitseid tähtsustatakse järjest enam.
Tellijale
Repliik: kodumaine maitseb hästi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minu mälestustest puudub teadmine, kuidas maitses nõukogude ajal Laste- või Doktorivorst, mis olnud oma väljanägemiselt hall ja kahvatunud tänapäevaste variantide kõrval. Aga olen aeg-ajalt ikka kuulnud ema või vanaema ütlemisi stiilis “küll see või teine asi maitses vanasti hästi”.