Korgijook, kanep ja fentanüül: millised on Virumaa narkotrendid?

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korgijook, kanep ja fentanüül: millised on Virumaa narkotrendid?
Korgijook, kanep ja fentanüül: millised on Virumaa narkotrendid? Foto: Shutterstock

Oli kevadtalv, kui libedal Tallinna–Narva maanteel kihutas kolm autot. Keskel sõitsid noored narkodiilerid, kelle politseinikud karpi võtsid. Diilerite sõiduki juht hakkas ees sõitvat politseiautot rammima. Kui see tulemusi ei andnud, sõitis ta naha päästmiseks teelt välja põllule.

“Sellest polnud neil abi, saadi ikkagi kätte,” ütles Rakvere narkouurija. Kuna narkopolitseinike töö peab olema nähtamatu, jääb ta selles loos anonüümseks. “Sellised tagaajamised ei juhtu mitte ainult filmides, vaid ka Eestis ja siinsamas Lääne-Virumaal. Eluohtlikke olukordi on ametnikel korduvalt olnud ja kunagi pole teada, millega mõni situatsioon lõppeda võib,” kirjeldas uurija narkopolitseinike elu.

Virumaa narkolugudest uurijatel puudust ei tule. “Siin on muidugi vähem juhtumeid kui näiteks Ida-Virumaal või Tallinnas, aga narkomaania on siin murekoht,” rääkis uurija. “Kuigi see, et Ida-Virumaal on kõige rohkem narkomaane, on müüt. Tallinn on suurem, seal on ka narkoärikaid ja tarvitajaid rohkem. Eks sa otsi neid kõiki sealt suurest linnast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles