Juhtkiri: ulmelise idee pankrot?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta oli 2011, kui Rakvere Targa Maja kompetentsi­keskuse loomise projekt sai Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) uhke ja kopsaka 3 190 387eurose toetuse. Viis aastat hiljem soovib EAS aga peaaegu kogu seda summat tagasi, millest nähtub vaid üht: unistuste projekt osutus lihtlabaseks blufiks.

Kui tolleaegne Rakvere linnapea Andres Jaadla rääkis sellal, kuidas nüüd saab ulme kompetentsikeskuse näol reaalsuseks, siis praegu võib hoopis öelda, et reaalsus on pigem pankrot.

Meenutagem veel, et kogu selle siiamaani segase krempli eeltöö sai alguse Tallinna ülikooli sellase rektori Rein Raua ja direktor Kalle Karroni mõttest ülikoolide ümarlauas kõrgharidus meie linnas kuidagi liita.

Ideega läksid hoogsalt kaasa ka praegune kompetentsikeskuse nõukogu esimees Urmas Tamm, kes sel ajal oli Lääne-Viru maavanem, samuti kogu linnaaparaat (paar oponenti välja arvatud), kes haistis suurepärast võimalust linnavalitsusele uus ja tänapäevane valitsushoone saada.

Kui äsja saabus teade selle kohta, et EAS kavatseb peaaegu kogu kompetentsikeskusele antud summa tagasi küsida, siis kirjutas Virumaa Teataja, et nõukogu peab kohe vastutuse võtma ja tagasi astuma.

Kuna nõukokku kuulub ka linnavolikogu liige Urmas Tamm (nõukogu esimees) ja linnavolikogu esimees Toomas Varek, on sel väga tugev seos Rakvere linnaga.

Ehkki osapooled on kõike algusest peale visalt tagasi ajanud ja vaidlustanud, tuleb veel veidi oodata, et näha, mis siis tegelikult juhtus.

Nüüd teatas Toomas Varek, et ta astub nõukogust tagasi, sest kardab huvide konflikti. Aga ta oli ju aastaid seal linna esindajana, kas seni seda hirmu või konflikti siis polnud? Ja mida teeb Urmas Tamm?

Küll aga leidub nõukogu liikmetel julgust ähvardada ja süüdistada ajakirjandust. EASi auditi lõpparuanne tekitas nõukogus suisa nördimust.

Kui juhtute ütlema Targas Majas (või siis linnavalitsuse hoones) keskmisest kõvema häälega sõna “korruptsioon”, siis hoidke alt, et midagi pähe ei kukuks. Seda sõna seal kardetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles