Martin Helme peab süütamist Vaos provokatsiooniks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme ütles Vao juhtumi uurimise lõpetamist kommenteerides, et aasta tagasi toimunud põleng on ülimalt kahtlane ning õhku jääb võimalus, et tegemist oli valitsuse provokatsiooniga, millega taheti demoniseerida immigratsioonivastaseid jõude, kirjutab uudisteportaal objektiiv.ee.

“Süütamine oli toimunud, nagu nüüd uurimine on välja selgitanud, väga peenelt. Kuigi maja ümbruses on palju turvakaameraid, siis süütaja oli osanud neid kõiki vältida,” ütles Martin Helme videointervjuus Nõmme TV-le.

“Tänase päevani jääb õhku võimalus, et tegemist oli provokatsiooniga, palgatud või hangitud või korraldatud valitsusepoolse provokatsiooniga näiteks, mille eesmärgiks oli siis immigratsioonivastaste jõudude demoniseerimine ja immigratsioonivastase retoorika keelustamine vihakõne seaduse vastuvõtmise abil. Kõik see on ülimalt kahtlane, mis tookord toimus,” rääkis Helme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles