Lahemaa gurmeeõhtusöögil pakkus peakokk põdrasamblikku

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajale taldrikule sätiti hoolikalt juustuvalik.
Sajale taldrikule sätiti hoolikalt juustuvalik. Foto: Krista Keedus

Sagadi, Palmse ja Vihula mõis on omavahelises koostöös jõudnud niikaugele, et korraldasid läinud laupäeval ühise gurmeegala, kus kutsutud seltskonna viiekäigulise õhtusöögi eest hoolitsesid kolme mõisa peakokad.

Lahemaa maitsete õhtusöögil pakkus Vihula mõisa peakokk Lauri Tomingas külalistele suitsuangerjat koos karutolmu, seente ja peekoniga. Palmse mõisa peakokk Evi Simson lasi lauale kanda maheda Moe viinaga marineeritud õrnsoolasiiafilee, serveeritud siiamarja, murulaugukreemi, punase sibula ja tatrapliinidega. Sagadi mõisa peakokk Maren Rits valmistas põdraprae, mida serveeriti koos pohla ja põdrasamblikuga, lisatud oli ka metssea-kukeseenekaste kartuli ja kõrvitsakreemiga.

Magustoiduks valmistati šokolaaditrühvlit, õunasorbetti, aga ka Vihula mõisa moosi kõrvuti samuti kohaliku, kuid mitte Lahemaale jääva Arkna mõisa juustuvalikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles