Täna on Väike-Maarjas ettevõtlike noorte inspiratsioonipäev

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inspiratsioonipäeval jagavad oma seitse varem tegutsenud õpilasfirmat üle Eesti
Inspiratsioonipäeval jagavad oma seitse varem tegutsenud õpilasfirmat üle Eesti Foto: shutterstock.com

Ettevõtluskuul algab Väike-Maarja vallas kaheaastane koostööprojekt „Pandivere ettevõtlikud noored“ piirkonna noorte ettevõtlikkuse ja loovuse suurendamiseks ning ettevõtlusega tegelemisele innustamiseks. 

Pandivere piirkonnas Rakke ja Tamsalu vallas on õpilasfirmade kogemused olemas, kuid Väike-Maarja vallas seni õpilasfirmasid tegutsenud ei ole. Alustava projekti raames ongi Väike-Maarja gümnaasiumi, Simuna ja Kiltsi kooli õpilastel võimalik osaleda erinevates ettevõtlikkust ja loovust suurendavates tegevustes, mille tulemusena võib loota ka uute õpilasfirmade tegevuse alustamist.

Projekti avaüritused toimuvad 19. oktoobril.

Kell 11.30 kogunevad kolme kooli 5.-12. klasside õpilased Väike-Maarja spordihoonesse „Ettevõtlike noorte inspiratsioonipäevale“, kus oma kogemusi jagavad seitse varem tegutsenud õpilasfirmat üle Eesti. Mõned neist on tänaseks tegevuse lõpetanud, kuid näiteks Jätsu ja Kolm Põrsakest on äritegevuse vormi muutnud osaühinguks ja toimetavad edukalt edasi. Noorte ettevõtlusprogrammi tutvustab Karolin Luik Junior Achievment Alumni Estoniast. Kohtumist juhib Margo Mitt.

Päev jätkub kell 13.45 Väike-Maarja gümnaasiumis „Ettevõtliku kooli inspiratsiooniseminariga“ õpetajatele, õpilasesinduse liikmetele, kohalike ettevõtjate ja vabaühenduste esindajatele ning kõigile, kes soovivad noorte ettevõtlikkuse innustamisel kaasa lüüa. Seminari juhib Harald Lepisk, Victory Trainings.

Järgmiseks sündmuseks saab olema JA Alumni Estonia poolt korraldatav 24h ettevõtluslaager 28.-29. oktoobril Simunas, kus saavad osaleda 20 ettevõtlushuvilist õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles