Presidendi portree juba vaatamiseks valmis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Galerii andmeil on see esimene maal uuest Eesti presidendist.
Rakvere Galerii andmeil on see esimene maal uuest Eesti presidendist. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere Galeriis näeb praegu kõige ajakajalisemat ja kiiremini tehtud Eesti kunsti: president Kersti Kaljulaid oli saanud vaid veerand tundi ametis olla, kui galeriisse marssis sisse kohalik portretist Maila Merilo, käes värvimärg maal uuest presidendist.

Maila tunnistas, et hakkas nädalavahetusel enne sügisnäitust Kaljulaidi igaks juhuks maalima. Ja kui üllatuspresident esmaspäeva lõunal ametisse kinnitati, oligi tal portree juba valmis. “Tõin selle viimasel minutil galeriisse, sest sügisnäitus pidi järgmisel päeval avatama,” lisas portretist.

Rakvere Galerii andmeil on see esimene maal uuest Eesti presidendist.

Rakvere Galerii püüab alati olla päevakajaline oma ülevaatenäituste teemasid valides. Mõnikord ollakse lausa ajast ees.

2015. aastal oli sügisnäituse teema “Pagulased”. Ja kohe läkski möll lahti. Järgmise aasta kevadnäituse teema oli “Korruptsioon”, mille eel Tarmu Tammerk pidas kunstnikele hoiatava loengu – kunstnik on kui kanaarilind kaevanduses –, ja nüüd on korruptsioonitont kummitamas kompetentsikeskust.

Tundub, et galerist Riho Hütt on näitusepealkirjade väljamõtlejana eriti ohtlik, sest tal on prohvetlik ettenägemisvõime.

Praeguse sügisnäituse koondpealkiri on “Palju õnne!”. Loodetavasti saabub pärast praegust näitust meile rahu ja rõõm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles