Ettevõtluspäeval tõdeti: tuleviku töökohal bosse ei ole

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Saar-Veelmaa.
Tiina Saar-Veelmaa. Foto: Liis Treimann

Tiina Saar-Veelmaa on tööõnneuurija, kelle eesmärk on välja selgitada, kuidas inimesed 21. sajandil tööd teha soovivad ning mida uutel põlvkondadel vanema generatsiooni ettevõtjatele pakkuda on.

“Tööturg on jäädavalt muutunud,” rääkis Tiina Saar-Veelmaa Rakveres toimunud ettevõtluspäeval. “Meil ei ole tänapäeval enam ühtegi puhast eriala, mitte ühtegi ametit, kuhu poleks liidetud ettevõtlikku mõtteviisi,” lisas uurija. Kui veel kümmekond aastat tagasi räägiti infoühiskonnast kui nähtusest, mis võiks inimkonna õnnelikumaks muuta, siis nüüd on võlusõnaks nii-öelda ennustav analüüs (predictive analysis) – ei piisa ainult sellest, et andmeid leida ja töödelda, vaid peab mõistma, mida see tulevikusuundade asjus tähendada võiks. Andmete põhjalt peab saama teha täpsemaid ennustusi tuleviku tarbeks.

Tulevikutööst rääkides leidis uurija, et “loll töö” võiks üldse ära kaduda. Väga palju töid saab juba praegu nutikate masinatega ära teha ning seega võiksid ideaalis alles jääda rohkem mõtlemist ja enesearendamist nõudvad ametid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles