Juhtkiri: infosõjast tuumasõjani

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõjahüsteeria on jõudnud enneolematule tasemele ning oleks naiivne arvata, et kartustel pole alust. Balti riigid on selles suures masinavärgis küll väikesed, aga vägagi olulised tegijad, sest asume, teadagi, Venemaa ja NATO piiril ning sõjategevus võib ühe hetkega Süüriast meile kanduda.

Viimased uudised on väga tõsised ja ärevust tekitavad. Kuigi paljud on veendunud, et Venemaa lihtsalt hirmutab, räägivad teised juba üpris kõva häälega puhkeda võivast tuumasõjast.

Fakt on see, et Venemaa paigutas Kaliningradi oblastisse Iskander-M raketisüsteemid vastuseks NATO kohalolu suurendamisele ­Vene piiri lähistel. Fakt on ka see, et USA ­(NATO) ja Venemaa huvid põrkuvad hoogustuvas sõjategevuses Süürias. Samuti on fakt, et Venemaa lennukid rikuvad üha tihedamalt ja ülbemalt meie õhupiiri. Räägitakse kübersõjast ja infosõjast, kuid Venemaa on reaalselt kutsunud oma kodanikke kodumaale, nii nagu tegi seda Saksamaa enne II maailmasõda. Samuti on katsetatud Venemaal massilisi põgenemisi pommivarjenditesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles