Õpilased kirjutasid mägrast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäger.
Mäger. Foto: shutterstock.com

Aasta loomaks kuulutatud mägrale pühendatud üleeestilisel omaloomingukonkursil osalesid Lääne-Virumaalt Haljala gümnaasiumi ja Rakvere reaalgümnaasiumi õpilased. Võidutööde seas märgiti ära Rakvere reaalgümnaasiumi 4.a klassi õpilase Karina Vaškineli ja Haljala kooli 5. klassi õpilase Kert Roovi looming. Autoreid ootab nüüd ees auhinnareis Eesti uhkeimate mägralinnakute juurde.

Kõige inspireerivamate õpetajatena märgiti ära Erika Bauer Rakvere reaalgümnaasiumist ja Külli Heinla Haljala gümnaasiumist. Ka õpetajad saavad preemiaks võimaluse mägralinnakuid külastada.

Kokku laekus konkursile 386 võistlustööd 27 koolist – konkurents oli tihe, välja valiti 28 võidutööd. “Konkurents oli tõesti tihe ning meie suureks rõõmuks saabus töid üle kogu Eesti,” võttis konkursi tulemused kokku žürii liige, loodusmuuseumi zooloogia osakonna juhataja Lennart Lennuk. “Oli näha, et lisaks heale kirjanduslikule vormile mõeldi palju ka sisu korrektsusele ning enne kirjutama asumist oli põhjalikult uuritud mäkrade eluolu,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles