Nädala kaja: neetud tabeli nädal

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Tänavune koolide pingerida, mis teisipäeval avalikkuse ette jõudis, on tekitanud ehk pisut vähem kirgi kui varasematel aastatel. Eks hakata ka üha rohkem aru saama, et tegelikult ei näita riigieksamite tulemused iseenesest suurt midagi.

Loomulikult – esikümme on igal aastal suhteliselt sama ning tegemist ongi eliitkoolidega, kuid tabelis tagapool olijate positsioon võib aastaga väga palju muutuda. Võtame kasvõi Kunda ühisgümnaasiumi, mis mõne aasta eest maakonnas selle tabeli põhjal kõige kehvem kool oli ning Eestiski vaid mõne üksiku õppeasutuse seljataha suutis jätta. Tänavuses tabelis on kundalastel Lääne-Virumaal viies ja riigis 40. tulemus.

Meile meeldib kangesti asju võrrelda ja riigiülesest võrdlemisest märksa mõnusam-põnevam on end naabritega võrrelda. Kui pelk tabel aluseks võtta, siis Järvamaa omadele teevad meie koolid pika puuga ära. Lõunanaabrite edukaim ehk Aravete keskkool on koolide pingereas alles 75. kohal, jäädes alla viiele meie maakonna koolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles