Omavalitsused saavad 5,3 miljonit omastehooldajate toetuseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kohalikud omavalitsused saavad kuni 31. oktoobrini taotleda toetust omastehooldajate tugiteenuste, näiteks koduteenuse või tugiisikuteenuse, arendamiseks. Euroopa Sotsiaalfondist on projektidele ette nähtud kokku 5,3 miljonit eurot.

Sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse sõnul on oluline leevendada omastehooldajate koormust. „Need tööealised inimesed, kes ei saa oma lähedaste hooldamise tõttu tööturul oma oskusi kasutada, väärivad võimalust ja tuge, et olla aktiivsed ühiskonna liikmed. Hoolduskoormuse leevendamise eesmärk on olulisel kohal ka heaolu arengukavas,“ ütles Kuuse. „Tuleb luua kättesaadavaid kohaliku tasandi lahendusi, mis vähendaksid ühelt poolt nii hooldajate koormust, ent teiselt poolt tagaksid ka abivajajatele parema elukvaliteedi.“

Esimesest taotlusvoorust rahastatakse koduteenuse, tugiisikuteenuse, isikliku abistaja teenuse, päevahoiu teenuse ja intervallhooldusteenuse arendamist ja osutamist. Toetuse andmise eesmärk on tööealise inimese hoolduskoormuse vähendamine ning omastehooldajate ja erivajadustega inimeste tööturule sisenemise või tööturul jätkamise toetamine.

Tähtaja saabumise järel hindab SA Innove taotluste vastavust nõuetele. Seejärel hindab igat nõuetele vastavat taotlust kaks erapooletut eksperti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles