Euroopa naissotside juht: Eesti on üks Euroopa ebavõrdsemaid riike

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Sotsiaaldemokraatliku Partei (PES) naisliikumise juht Zita Gurmai kohtus Eesti sotsidega.
Euroopa Sotsiaaldemokraatliku Partei (PES) naisliikumise juht Zita Gurmai kohtus Eesti sotsidega. Foto: SDE

Esmaspäevasel kohtumisel SDE juhi Jevgeni Ossinovskiga tunnustas Euroopa Sotsiaaldemokraatliku Partei (PES) naisliikumise juht Zita Gurmai Eesti sotside samme naiste ja meeste senisest võrdsemaks kohtlemiseks tööturul. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tutvustas uuel aastal jõustuvat plaani, millega tööinspektsioon hakkab teostama järelevalvet naiste ja meeste palga üle. “Sugudevahelise palgalõhe vähendamiseks tuleb palgaerinevustest koostada asutuste kaupa põhjalik ülevaade ning selle põhjal töötada välja ettepanekud olukorra parandamiseks,” lausus Ossinovski.

Zita Gurmai sõnul on see oluline samm õiges suunas ja innustas Eestit teemaga tõsiselt tegelema. “Euroopa üks ebavõrdsemaid ja suurima palgalõhega riik ei saa endale lubada probleemiga mitte tegelemist,” ütles ta. Ühtlasi soovitas Gurmai Eestil liikuda jõulisemalt edasi Istanbuli konventsiooni täielikuks rakendumiseks vajalike seaduste vastuvõtmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles