Rakvere lahingu paiga otsingud metallidetektoritega jätkuvad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodulooklubi Kamerad liikmed jätkavad sel nädalavahetusel muistse Rakvere lahingupaiga otsinguid.
Kodulooklubi Kamerad liikmed jätkavad sel nädalavahetusel muistse Rakvere lahingupaiga otsinguid. Foto: Marianne Loorents

Sel laupäeval, 29. oktoobril on paarkümmend kodulooklubi Kamerad liiget varavalgest õhtuni metallidetektoritega toimetamas Sõmeru vallas Kaarli farmi lähistel põldudel. Nimelt jätkab klubi muistse Rakvere lahingupaiga otsinguid.

Sõmeru vallas 1268. aastal toimunud Rakvere lahingu paika otsinud klubiliikmed avastasid möödunud aastal Uhtna kandist Kunda jõe äärest silla lähedalt vanalt loduheinamaalt haruldase aarde, mis sisaldas 51 pea kahe tuhande aasta vanust Rooma münti.

“Tegemist on sama projekti uue etapiga, tahame kindlaks teha, kus peeti Rakvere lahing,” rääkis Dmitri Šutov kodulooklubist Kamerad. Ta selgitas, et loodetakse leida ammunoole otsi ja teisi relvastuselemente, mis võiksid pärineda 13. sajandist. Kohale tuleb ka keskaja relvade spetsialist Ain Mäesalu Tartu ülikoolist ja muinsuskaitse esindajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles