Noored saavad Simunas ettevõtluslaagris kogemusi

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simuna kooliga ühes kompleksis asub ka spordihoone, kus toimub ettevõtluslaager.
Simuna kooliga ühes kompleksis asub ka spordihoone, kus toimub ettevõtluslaager. Foto: Internet

Oktoobri keskel alanud kaheaastane koostööprojekt „Pandivere ettevõtlikud noored“ saab jätku täna ja homme Simuna spordihoones, kus Väike-Maarja valla koolide 20 õpilasel on võimalik osaleda JA Alumni Estonia poolt korraldatavas ööpäevases ettevõtluslaagris.

Ettevõtlusööpäeva laager ehk 24h Camp on koolitus, mille käigus tehakse 24 tunni jooksul gruppides läbi ettevõtte loomine. Vahepaladeks on erinevad mängud ja praktilised tööd. Laagri lõpuks on igal grupil valmis nö suur ülesanne ehk äriplaan.

Laagri programm põhineb Junior Achievement – Young Enterprise (JA-YE) põhimõttel „Learning by doing“ ehk õppimine tegevuse kaudu.

Laagri käigus omandatakse mitmeid teadmisi meeskonnatööst, loovusest, turundusest, finantsanalüüsidest ning kinnistatakse ja korratakse üle ettevõtluse põhipunktid.

Projekti „Pandivere ettevõtlikud noored“ partnerid on mittetulundusühing Kotli Maja, mittetulundusühing Võivere Tuuleveski ja Väike-Maarja vallavalitsus ning projekti eesmärgiks on Väike-Maarja valla noorte ettevõtlikkuse ja loovuse  suurendamine õpilasfirmade asutamise ning haridusasutuste ja ettevõtjate ühistegevuste soodustamise kaudu.

Projekti rahastatakse EL Leader-programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles