Ettevõtete esindajad õpivad praktikante juhendama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kolledž.
Rakvere kolledž. Foto: AGNES AUS/VIRUMAA TEATAJA

Sel nädalal algas Rakvere kolledžis praktikajuhendajate koolitusprogramm. Sellega saavad praktikantide värbamise plaaniga ettevõtete ja asutuste esindajad lisaoskusi- ja teadmisi, mis teeks kogemuse tulevikus mõlemale poolele võimalikult kasulikuks.

Projekt sai stardi aasta alguses, mil Lääne-Viru arenduskeskuse kutsel said kokku Lääne-Viru (rakendus)kõrgkoolide esindajad. Viimased korraldasid uuringu nende ettevõtete seas, kellega sageli praktikakoostööd tehakse. Uuringuga, mille viis läbi Rakvere kolledži magistrant, selgitati välja, millistes punktides sooviksid ettevõtted rohkem teavet ja abi.

Anu Oja Lääne-Viru arenduskeskusest ütles, et kui kõrgkoolidel on igapäevased kogemused täiskasvanud inimeste juhendamisega, siis ettevõtetelt seda automaatselt eeldada ei saa, samuti on üksjagu detaile, millest tuleks olla teadlik, et praktikantide juhendamine ettevõtjatele mugavam oleks. Üks sellistest on ümberkäimine delikaatsete isikuandmetega. Anu Oja tõi näite, kuidas omavalitsusse praktikale läinud noor võib kokku puutuda just säärase infoga ning pärast on jutt küla peal laiali – mida kindlasti juhtuda ei tohiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles