Külakõrtsmik murrab end tööga elust läbi

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Jürgenson peab Roelas suure tee ääres kämbilikku baari, kontrastiks sellele sõidab aga ringi sportautoga, millega aeg-ajalt ka külalapsi sõidutab.
Robert Jürgenson peab Roelas suure tee ääres kämbilikku baari, kontrastiks sellele sõidab aga ringi sportautoga, millega aeg-ajalt ka külalapsi sõidutab. Foto: Marianne Loorents

Kui Roelas külakõrtsi pidav Robert Jürgenson mõne aja eest sportauto ostis, jäi tal kohe külastajaid vähemaks: kohalikud vaatasid, et niigi rikas mees, mis me tast veel nuumame.

Aga Robert on elu jooksul kõik oma kätega ausalt välja teeninud – enne kõrtsipidamist on ta olnud nekrutiks allveelaevas Venemaal, olnud Soomes talupidaja, kasvatanud vilja, sigu ja maasikaid ning õppinud elektrikuks, keevitajaks ning pottsepaks.

Suurema osa oma elust on ta siiski tööd rabanud Roelas. Kuue aasta eest hakkas ta pidama Robi pubi ning tema seljanka, milles lusikas püsti seisab, on kuulus kaugemagi kandi rahva seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles