Detektoristide leitud esemed muistsele lahingupaigale ei viita

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval askeldas Tallinna–Narva maantee ääres olevatel põldudel umbes 35 kodulooklubi Kamera liiget, igaühel töö tegemiseks oma detektor.
Laupäeval askeldas Tallinna–Narva maantee ääres olevatel põldudel umbes 35 kodulooklubi Kamera liiget, igaühel töö tegemiseks oma detektor. Foto: Meelis Meilbaum

Kodulooklubi Kamerad liikmed otsisid laupäeval detektoritega Sõmeru vallas Kaarli farmi maadel muistset Rakvere lahingu paika. Leiti küll ehtekatkeid ja üks sõjakirves, kuid mitte midagi sellist, mis viitaks lahingutegevusele.

Otsingutega liitunud Tartu ülikooli õppejõu, muinas- ja keskaja relvade spetsialisti Ain Mäesalu sõnul andis maapõu päeva esimeses pooles välja mõniteist leidu: muinasaegseid ehtekatkeid, näiteks sõlenõelakatke, sõrmusekatke; 17.–18. sajandist pärit sõle. Päeva teises pooles kaevati välja veel ka sõjakirves, mis võib olla 13.–14. sajandist.

“Neil on arheoloogiline väärtus, aga lahinguga neid otseselt seostada ei anna,” nentis spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles