Tänavune Rakvere jõulupuu meenutab tornkraanat (1)

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandiline tüvi ja sellele kinnitatavad tiivad tehakse valmis Rakvere ametikooli ehituspolügoonil. Maketti näitavad Teet Suur (vasakul) ja Raiko Kaasik.
Kandiline tüvi ja sellele kinnitatavad tiivad tehakse valmis Rakvere ametikooli ehituspolügoonil. Maketti näitavad Teet Suur (vasakul) ja Raiko Kaasik. Foto: Marianne Loorents

Tööd selleaastase Rakvere jõulu­installatsiooni kallal algasid nii siin kui teisel pool Euraasia mandrit. “Kuuse” puitkarkass valmib taas Rakvere ametikoolis, kuid spetsiaalne sellele loodav valgustus­lahendus tehakse hoopis Hiinas.

Ka sel aastal üllatab Rakvere linlasi ja turiste traditsioonilise jõulukuuse asemel nüüdisaegse installatsiooniga, mis on kahest eelmisest täiesti erinev – sedapuhku on kuusel tehnilisem ja tööstuslikum ilme. Kandilise sõrestikulise tüve külge kinnitatakse neli tiiba, nendele omakorda tantsisklevad jõulutuled.

Mõõtmetelt tuleb tänavune installatsioon eelmisega sarnane: selle pikkus on 12 meetrit ja läbimõõt olenevalt lõpptulemusest kuus-seitse meetrit. Jõuluskulptuuri põhikonstruktsioon meenutab näiteks mobiiltelefoni masti või tornkraanat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles