Väike-Maarja puhkpilliorkestri ajaloost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval tähistasid Väike-Maarja Põllumeeste Selts ja Väike-Maarja puhkpilliorkester ühiselt sünnipäeva, mõlemad said 120 aastaseks. Toimus pasunakoori kontsert, peeti kõnesid ning tantsuks musitseeris Karl Madis.
Laupäeval tähistasid Väike-Maarja Põllumeeste Selts ja Väike-Maarja puhkpilliorkester ühiselt sünnipäeva, mõlemad said 120 aastaseks. Toimus pasunakoori kontsert, peeti kõnesid ning tantsuks musitseeris Karl Madis. Foto: Kairi Voosalu

Esimese Väike-Maarja puhkpilliorkestri asutamisele eelnes oluline sündmus 1894. aastal.

Aasta varem Väike-Maarjas köstriametisse asunud Johan Kotli organiseeris Väike-Maarja kirikus kihelkonna ühendkoori kontserdi ning kutsus sellest osa võtma Laiuse puhkpilliorkestri. Viimase oli Kotli asutanud sealses kihelkonnakoolis töötamise ajal ning seda aastaid juhendanud.

Samuti korraldati Johan Kotli algatusel Ebavere mäe nõlval Saltsi talu lähedal suur rahvapidu. Sellestki üritusest võtsid osa Laiuse pasunamehed. Väikemaarjalastele, kellest enamik polnud seni ühtki puhkpilliorkestrit näinud ega kuulnud, meeldisid mõlemad etteasted väga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles