Arkna juustude nõudlus ületab pakkumise

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlane Pascal Smits aitas käivitada Arknal asuvat juustukoda.
Hollandlane Pascal Smits aitas käivitada Arknal asuvat juustukoda. Foto: Meelis Meilbaum

Arkna meiereis valmivad hollandlase Pascal Smitsi käe all ja tema enda retseptide järgi kuut sorti Gouda-tüüpi juustukerad, mille järgi on suurem nõudlus, kui praegu valmistada jõutakse.

Pärast seda, kui teleeetrisse oli jõudnud sarjas “Meie inimesed” juustumeister Pascali lugu, tuli talle terve hulk telefonikõnesid. Aga ei helistanud farmerid, kes soovinuks temaga koostööd teha, vaid hoopis tootjad, kes kutsusid meistrit enda juurde ja pakkusid paremat palka. Neid ettepanekuid Pascal Smits kaalumisele ei võtnud, sest talle meeldib elu ja töö Arknal.

Saate mõju oli tunda ka selles, et sagenesid juustuhuviliste koputused meierei uksele – leidus neid, kes võtsid vaevaks selle paiga omal käel üles otsida, hoolimata sellest, et ühtki viita juustukojani ei vii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles