Aegunud dokumendid tekitavad meelehärmi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Erik Prozes

Kui mõni aeg tagasi politsei Rauli dokumentide kontrolliks peatas, tabas roolis olnud meest ebameeldiv üllatus. Tema juhiluba oli kehtivuse kaotanud ja seetõttu oli tal mootorsõiduki juhtimine keelatud. Samasuguse ootamatuse osaliseks sai paar kuud tagasi ka Janno, kes sõitis enese teadmata kehtivuse kaotanud juhiloaga lausa üle poole aasta.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse välijuht Margo Kukk kinnitas, et juhtumeid, kus sõidukijuht kuuleb juhtimisõiguse peatumisest politsei käest, tuleb ette üsna sageli. “Peamiseks põhjuseks on tihtipeale tähelepanematus, kuna liiklusseadus ei kohusta enam juhiluba kaasas kandma,” lausus patrullitalituse välijuht Kukk.

Mõlemad autojuhid tunnistasid, et ei vaadanud juhilubadelt kehtivust. “Arvan, et seda ei tee enamik inimesi. Üllatav, et end e-riigina tutvustav maa ei saada oma kodanikele meeldetuletust SMSi või e-kirja teel. Maamaksu kohta tuleb teade küll, aga nii informatiivse tähtsusega asi jäetakse kõrvale. Mulle jääb mulje, et ollakse justkui hästi tasa, ja kui aeg on käes, siis tehakse naksti trahv. See on imelik,” rääkis üks noormeestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles