Omavalitsused hakkavad projektide raames pakkuma hoolekande­teenuseid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsused hakkavad projektide raames pakkuma hoolekande­teenuseid. Aavere hooldekoduga ühe katuse all on kohalikele tähtsad asutused - päevakeskus ja saun. Foto on illustratiivne.
Omavalitsused hakkavad projektide raames pakkuma hoolekande­teenuseid. Aavere hooldekoduga ühe katuse all on kohalikele tähtsad asutused - päevakeskus ja saun. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Innovesse esitati 13 projektitaotlust, et üle Eesti osutada teenuseid eakate, erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimeste ning nende pereliikmete töölesaamise toetamiseks.

Innove tööelu keskuse juhi Ülle Luide sõnul on Eestis sageli pereliikmetel suur hoolduskoormus, mis põhjustab tööturult kõrvale jäämist. 

“Seetõttu on oluline rõhutada, et Euroopa Sotsiaalfondi toel saavad omavalitsused taolisi abistavaid teenuseid suuremas mahus osutama hakata või siis tekib võimalus seni puudunud teenuseid oma elanikele pakkuda. Hoolekandeteenuste arendamise ning osutamise kaudu väheneb hoolduskoormus ja tööealistel elanikel on võimalik taas tööturule siseneda või seal jätkuvalt püsida,” rääkis Luide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles