Hättasattunu vajab pigem õnge kui kala

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis põjustab vaesust?
Mis põjustab vaesust? Foto: Sille Annuk / Postimees

Igas vallas on neid, kes vajavad omavalitsuse toetust, et igapäevaelus majanduslikult hakkama saada. Vaesusel on mitmeid põhjuseid, kuid omavalitsusjuhtide ja sotsiaaltöötajate kinnitusel ei moodusta abivajajate enamikku suured pered, madalapalgalised ega töötuks jäänud inimesed, vaid need, kelle probleemiks on sotsiaalne toimetulematus.

Abivajajatele makstakse näiteks riiklikku toimetulekutoetust, ka erakorralisi toetusi valla eelarvest, jagatakse riide- ja toiduabi, antakse sümboolse üüri eest kasutada sotsiaalkorter. Tihti ei vaja aga inimesed olukorrast välja tulemiseks mitte niivõrd materiaalset abi, kuivõrd nõustamist ning motiveerimist.

Laekvere vallavanem Aarne Laas ütles, et isikuid või peresid, kellele makstakse toimetulekutoetust, on viimastel aastatel olnud regulaarselt kümmekond. “Muidugi, mõned kaovad meie vaateväljast, mõned tekivad juurde, aga arv on püsinud enam-vähem stabiilne,” kõneles vallajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles