Haljala lapsed maalisid rahu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Et maailm üha ärevamaks muutub, võtsid Haljala kooli noored aega, et mõelda rahust ja seda joonistada. Ligi kolmkümmend aastat on heategevad Lions-klubid üle ilma palunud lastel plakatitele kanda oma tundesähvatusi ja arusaamu rahusõnumist. 

Miljonite väikeste kunstnike hulka kuuluvad ka Haljala gümnaasiumi õpilased, kelle kunstiõpetaja Helena Lahi ütles, et lapsi inspireerib rahu väga ja tööd tehti suure huviga. “See on ajakohane teema, mulle tundub, et lapsed on pisut ärevil. Nad said arutada ja väljendada läbi kunsti alateadvuse mõtet ja seeläbi hirme vähendada,” sõnas Lahi.

Kunstiõpetaja rõõmustas, et laste seas oli neid, kes mõtlevad julgelt ja piirideta. “Üks laps kirjutas inglise keeles, et võitle planeet Maa eest. Üllatas ka tüdruku tehtud töö, kus hobused ja tuvid, loomade rahu. See oli hoopis teistsugune lähenemine,” edastas Lahi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles