Vastukaja: eesmärk pühendab abinõu

Riho Tell
, Tamsalu vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Tell
Riho Tell Foto: Marianne Loorents

Samal teemal: Väike-Maarja vallavanema arvamuslugu “Mäng inimestega?” (8. novembri Virumaa Teatajas)

Kahetsusväärselt on ühiskonnas tekkinud eetiline kriis, mis paistab süvenevat ning on vallutamas kõiki tasandeid. Pooltõdede esitamist peetakse normaalseks ning aktsepteeritavaks. Avaliku elu tegelased peaksid rahvale oma eetiliste väärtustega positiivseks eeskujuks olema, paraku on ka see üha harvemaks muutuv erand. Lõpuks ei saagi enam aru, kes õigust räägib ja kes mitte.

Haldusreform on käivitanud positiivsete kõrval ka negatiivsed protsessid ja sündmused, mis tavapäraselt aset ei leiaks. Tamsalu vald alustas haldusreformiga 2015. aasta detsembris, mil tehti ettepanek ühinemisläbirääkimiste alustamiseks seitsmele omavalitsusele. Tamsalu ettepanekule vastasid jaatavalt neli omavalitsust: Väike-Maarja, Rakke ja Laekvere ehk Pandivere piirkonna omavalitsused ning Tapa vald.

Pandivere piirkonnaga sidus Tamsalut kümne aasta pikkune koostöö, seevastu Tapa oli Tamsalule suhteliselt tundmatu. Kahel suunal peetud ühinemisläbirääkimiste edenedes õpiti üksteist paremini tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles