Ettevõtja Roman Kusma jooksis sügiseses New Yorgis kuulsat maratoni

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Kusma (paremal) koos kaasjooksja Margus Pirksaarega mõned minutid peale finišit.
Roman Kusma (paremal) koos kaasjooksja Margus Pirksaarega mõned minutid peale finišit. Foto: Erakogu

​Rakvere ärimees Roman Kusma võttis osa läinud pühapäeval toimunud maailmakuulsast New Yorgi maratonist, mis on osavõtjate arvu poolest üks suurimaid omalaadseid – tänavu finišeerus üle 50 000 spordisõbra.

“Mul oli juba paar aastat tiksunud peas mõte, et tahaks oma elu jooksul ühe maratoni joosta,” rääkis Roman Kusma. Treenima hakkas ta siiski alles selle aasta märtsis. Juba mais jooksis ta Riias oma elu esimese maratoni. “Siis oli kohe mõte, et kuhu edasi,” lausus jooksupisikuga nakatunud Kusma. “Läksin Otepääle Jooksupartneri klubi laagrisse ja seal pakuti mulle võimalust osa võtta Berliini maratonist.” Nii käis Kusma septembri lõpus ka Berliini maratonil.

Just Jooksupartneri klubi kaudu sai ta osaleda New Yorgi maratonil. “Üks koht oli nende tiimis vabaks jäänud ja mina sain selle,” rääkis ettevõtja. Tegemist oli äärmiselt suure vedamisega, sest enamik maratoonareid selgitatakse välja loosi teel ja mõni jooksusõber üritab mitu aastat, enne kui lõpuks pääsme saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles