Väike-Maarjas peeti muuseumi 30. sünnipäeva auks konverentsi

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja seltsimaja.
Väike-Maarja seltsimaja. Foto: Liina Laks

Väike-Maarja seltsimajas peeti täna kohaliku muuseumi 30. aastapäeva. Sünnipäevalapse auks toimus seltsimajas konverents „Erilised inimesed“.

„Väike-Maarjaga seotud ettekandeid pidasid nii Jaan Miglai, kes kõneles pikemalt Endli tammikust, Raul Oja, kelle loengu teemaks kujunes „Avispea mõõk“ ning Liivika Harjo ja Kalev Viiksaar rääkisid kohtumistest Struve kaarel.

Lisaks rääkis MTÜ Kotli Maja üks asutajatest, Kadri Kopso", teemal "Erilised inimesed. Tee Kotlini ja edasi". Samuti esitleti uhiuut kohalikel legendidel ja tänapäevastel sündmustel põhinevat värviraamatut "Pandivere lood", mille autoriteks Annika Michelson ja Marju Metsman.

Konverentsile oli kogunenud ligi kuuskümmend igas vanuses kuulajat.

Muuseumi  juhataja Marju Metsman ütles, et seltsimaja valiti sünnipäeva asukohaks seetõttu, et muuseum ei suutnuks nii suurt rahvahulka mahutada.

Väike-Maarja muuseumis oli sünnipäeva puhul üleval kõige esimene Simuna kohta koostatud näitus, mille autoriteks olid Martti ja Ene Preem Simuna Muinsuskaitse seltsi eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles