Kadila küla tähistas 735. sünnipäeva

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte näitetrupp Kadilas. Laura-Liisa Laskja (vasakult), Melissa Brigitta Karjus, Meribell Susi, Eliisabet Priismann, Lauri-Luis Laskja. Keskel juhendaja Milvi Tubli.
Noorte näitetrupp Kadilas. Laura-Liisa Laskja (vasakult), Melissa Brigitta Karjus, Meribell Susi, Eliisabet Priismann, Lauri-Luis Laskja. Keskel juhendaja Milvi Tubli. Foto: Liina Laks

​Vinni vallas asuva Kadila küla esmamainimisest Taani hindamisraamatus möödus tänavu 735 aastat. Seda tähistati Kadila seltsimajas näitemängu- ja filmipäevaga.

Korraldaja ning näiteringi juhendaja Milvi Tubli ütles, et plaan 735. aastapäeva tähis­tada oli juba kevadel, aga siis tuli palju muid tegemisi vahele. 

“Mõtted peas käisid, aga suvi läks nii käest ära. Kuid tüdrukud ütlesid, et kirjutagu ma näidend. Ma oma trupile – Tujuloojatele – olen teinud, aga ütlesin, et lastele ei oska,” rääkis päeva korraldaja ja lisas, et näidend sai siiski valmis kirjutatud. “Mõtlesime koos loo välja, kuna oli vaja ajalooteemalist näidendit,” selgitas Milvi Tubli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles