Farmerid saavad aasta alguses erakorralist toetust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Jakobi ütles, et teise ja kolmanda tsooni sigade toetusmäära üsna suur erinevus võib seakasvatajates küsimusi tekitada.
Einar Jakobi ütles, et teise ja kolmanda tsooni sigade toetusmäära üsna suur erinevus võib seakasvatajates küsimusi tekitada. Foto: Margus Ansu / Postimees

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul makstakse raskustes põllumajandussektorile erakorraline kohandamistoetus plaanide kohaselt välja 2017. aasta esimeses kvartalis. Toetusskeemis tehtud valikutest teavitatakse Euroopa Komisjoni.

“Kokku makstakse järgmise aasta alguses erakorralist toetust raskustes põllumajandussektorile 15,6 miljonit eurot,” ütles maaeluminister Urmas Kruuse. “Toetus on vajalik olukorra leevendamiseks, kuid pikaajalise lahenduse toob siiski senisest aktiivsem toodangu väärindamine ning meie toiduettevõtete edukas müügitegevus välisturgudel. Näiteks alates eilsest on Eesti piimapulbrile avatud Vietnami turg.”

Minister Kruuse sõnul on toetus suunatud põllumajandussektori turuolukorraga kohanemisele ja maaelu jätkusuutlikkuse tagamisele. “Turuolukorraga kohanemiseks on ühe määraga plaanis toetada kõiki piimakarjakasvatajaid ning erinevates määrades seakasvatussektori puhul,” selgitas Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles