Kümnes Viru Folk on pühendatud Soome riigi juubelile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viru Folk

Tuleva aasta 11.–13. augustil Käsmus kümnendat korda peetav põhjamaise muusika koguperefestival Viru Folk on sedapuhku topeltjuubelihõnguline, sest festivali teema on sajaaastase Soome kultuur.

Festivali peakorraldaja Peep Veedla sõnul otsustati tänavune Viru Folk pühendada Soomele, sest see tähistab tuleval aastal sajandat sünnipäeva. “Algul plaanisime festivali kümnendaks juubeliks kokku panna seniste parimate esinejatega kava, aga kui selgus, et Soomel on suur aastapäev, siis otsustasime selle hoopis järgmiseks aastaks edasi lükata – siis tähistab juubelit ju Eesti,” rääkis Veedla.

Soome 100 ametlikku programmi kuuluva ning Soome suursaatkonna ja Soome instituudiga koostöös korraldatava Viru Folgi muusikaprogramm koondab kümmekonda tipptasemel Soome muusikakollektiivi. Sellist erinevate põlvkondade Soome folgitähtede kontsentratsiooni pole varem Eesti festivalidel olnud. Varem – aastal 2009 – on Käsmus esinenud vaid Karjalast pärit Värttinä, keda ammu tagasi on oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles