Joogaõpetaja andis välja hullult heade magustoitude raamatu

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamela Maran.
Pamela Maran. Foto: Erakogu

Kes meist ei unistaks sellest, et saaks magusat süüa nii palju, kui hing ihaldab, ilma et kaal meie all karjuma ei hakkaks?! Rakvere Aqva spordikeskuse joogaõpetaja Pamela Marani raamatusse kogutud retseptide järgi saab valmistada just selliseid desserte, mis maitsevad hästi, ent millega maiustamine ei ole patt, sest need ei sisalda valget suhkrut. Siiski täpsustab autor, et ka valge suhkruta magustoitudega ei maksa liiale minna, sest ohtra ülesöömise puhul ei pääse lisakilodest sellegipoolest.

Pamela Maran on kirjutada armastanud terve elu. “Oma raamatu väljaandmine on olnud lihtsalt loogiline jätk ajakirjanikutööle ja soovile oma mõtteid jagada,” rääkis ta. Juba aastaid on magusasõber otsinud oma lemmikutele tervislikke alternatiive, et isusid taltsutada. “Ma olen nii suur maiasmokk, et satun tsüklitesse, kus ühe päeva jooksul paar šokolaaditahvlit nahka pista ei ole mingi küsimus,” rääkis Maran. “Tean väga hästi, mida tunnevad suitsetajad ja veinisõbrad, kuigi mul neid pahesid ei ole. Ma lihtsalt pean saama selle šokolaaditahvli! Aga kui tsüklist välja tulen, siis on magusa asemel vaja midagi tervislikku. Tervislikud magustoidud aitavad veresuhkru tohutust kõikumisest ja söömasööstudest välja saada ja edaspidi paremaid valikuid teha.”

Lõpuks tekkis oma loodud retsepte juba nii palju, et oli lihtsalt mõistlik mõte need kaante vahele panna ja head kraami ka teistega jagada. Nii sai pärast kaks kuud kestnud intensiivset kokkamis- ja pildistamisperioodi valmis kokaraamat “Hullult head valge suhkruta magustoidud”, kus on koos kõik magustoiduretseptid, milles kasutatakse vaid looduslikke magustajaid: mett, suhkrulehte, vahtrasiirupit või siis puuviljade enda magusust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles