Kaidi Kivioja valiti viiendat aastat järjest parimaks naistriatleediks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laupäeval Tartus aset leidnud Eesti triatlonihooaja pidulikul lõpetamisel selgusid tänavuse hooaja parimad triatleedid. Parimaks naistriatleediks osutus Rios olümpiadebüüdi teinud Rakvere neiu Kaidi Kivioja.

Viiendat aastat järjest parimaks nimetatud Kiviojale oli aasta 2016 tõeliseks läbimurdehooajaks. Lisaks jõudmisele esimese Eesti nais­triatleedina olümpiamängudele, õnnestus 23aastasel Kiviojal esimest korda võita Euroopa karikaetapp ning murda ennast nii MK- kui MM-sarja etappidel esikümnesse. Rahvusvahelise Triatloni Liidu maailmareitingus tõusis Kaidi esimest korda 50 parema sekka.

Rio olümpiamängudele pääses Kivioja viimasel hetkel. Kevadel suutis ta käeluumurrule vaatamata pidada vastu tõelise võistluskarusselli Austraaliast Lõuna-Aafrika Vabariigini ja Mehhikost Jaapanini ning kogutud punktid tagasid niinimetatud new flag’i ehk seni esindamata riigi olümpiakoha. Karjääri esimesel olümpiavõistlusel Rios jõudis Kivioja finišisse 44. naisena, kaotust kullavõitjale Gwen Jorgensenile tuli üheksa minutit ja 26 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles