Pooldan riigigümnaasiumi loomist Rakvere linnas

Kelly Konetski-Ramul
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Konetski-Ramul.
Kelly Konetski-Ramul. Foto: Erakogu

Riigigümnaasiumi loomise teema on Rakvere linnas tekitanud vaidlusi mitmel rindel ja nüüdseks üsna palju kirgi kütnud. Emotsioonid on mõistetavad, sest oleme ju kõik ühe või teise gümnaasiumiga rohkem või vähem seotud. Olen linnavolikogu liikmena seisukohal, et riigigümnaasiumi luues ei kaota me midagi. Vastupidi, lahendame kasvava probleemi, millele minu meelest senistes diskussioonides liialt vähe tähelepanu on pööratud.

Kaasav haridus lõimib kooliperedesse aina rohkem haridusliku erivajadusega (HEV) õpilasi. Pean silmas nii diagnoosi ja nõustamiskomisjoni otsusega lapsi, kui ka neid, kes vajavad täiendavaid tugimeetmeid, et koolis edukalt toime tulla. Usun siiralt, et suundumus kaasata HEV-lapsed kodukoha kooli on igati tänuväärne. Aga olen ka seisukohal, et selleks peavad olema tagatud piisav tugivõrgustik ja teadlik pedagoogiline valmisolek. Oluline on mõista, et kaasata HEV-lapsi lihtsalt seepärast, et nii peaks olema, ei anna meile linnana ega ühiskonnana tervikuna mitte mingit lisandväärtust.

Oleme olukorras, kus meil on ressursipuudus, et luua HEV-lastele maksimaalselt efektiivset ja arenemisvõimalusi pakkuvat keskkonda. Siiani on Rakvere linn oma võimaluste piires HEV-lastega enam-vähem edukalt toime tulnud. Aga olen veendunud, et probleem ei kao, vaid süveneb. Rakvere linnas õppivad HEV-noored vajavad kindlat, stabiilset ja nüüdisaegset õppekeskkonda, mis nende arengut igal võimalikul moel toetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles