Teehooldemehed: lumi kella järgi ei saja

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Teede Viru-Pärnu hooldeosakonna juhataja Andres Plaat ja maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht.
Eesti Teede Viru-Pärnu hooldeosakonna juhataja Andres Plaat ja maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht. Foto: Meelis Meilbaum

Selle eest, et me ka ekstreemsete ilmaolude puhul ohutult autoga koju jõuaksime, seisavad hea kaks Andrest: Eesti Teede Viru-Pärnu hooldeosakonna juhataja Andres Plaat ja maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht.

Kulunud väljendit kasutades: miks on igal aastal nii, et lumi tuleb inimestele üllatusena?

A. Pl. : Meile kindlasti lumi ootamatult ei tulnud, olime oktoobrist saati valmis. Aga inimestele küll. See tähendab, et tuleb veel rohkem teavitustööd teha. Õnnetused juhtuvad ju valdavalt seetõttu, et rehvid on vahetamata. Aga on muid põhjuseid ka. Juhus elust enesest: sõitsin Pärnust Rakverre ja peale Kadrina ringteed tuli tagant hästi aeglaselt pikk autokolonn. Teeolud olid lumised. Mõtlesin, et huvitav, miks nad nii aeglaselt tulevad, ja siis ma nägin: kõige ees sõitis 25kilomeetrise tunnikiirusega keset teed rollerijuht, jalad maas. Siis hoidsin küll peast kinni ja mõtlesin, et millest me veel räägime?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles